brottmål-malmö-advokater-diskuterar-tingsrätt

Brottmål

Vi som arbetar på Advokatfirman Guide är specialiserade inom brottmål. Själva benämningen brottmål är brett och kan tolkas på flera sätt beroende på mottagaren. Att förklara brottmål utan att sätta det i något sammanhang brukar definieras som ett mål där åtal väckts med påståendet att den eller de tilltalade har begått ett brott.

Anlita vår advokatbyrå när du är misstänkt eller utsatt för brott

I och med att vi är en specialiserad advokatbyrå inom brottmål är vi utmärkta att anlita när du behöver ett gediget försvar i rätten. Med oss vid din sida kan du känna dig helt trygg. Dina intressen hamnar alltid i första hand, oavsett om du är skyldig eller ej.

Något vi är noga med att betona är att vi alltid har tystnadsplikt, med det sagt så stannar allt som sägs mellan oss. Detta såvida du inte uttryckligen tillåter oss att dela specifika uppgifter med rätten, media eller andra utomstående personer. Givetvis skall detta inte störa utredningen på något sätt.

I vanliga fall är det tingsrätten som utser ett målsägandebiträde och staten står då för kostnaderna. Om du inte ber om att få en specifik advokat så utser tingsrätten någon slumpmässigt.

advokater-malmö-din-sak-vår-passion-tingsrätt-citat-1

Välj en riktigt bra brottmålsadvokat med lång erfarenhet

Att välja en erfaren och advokat som är specialiserad inom brottmål är väldigt viktigt. Detta då de offentliga försvarare som ibland utses av tingsrätten (ofta när det gäller misshandel eller andra typer av brottmål) dessvärre inte alltid har de kunskaper eller den erfarenhet som krävs för att ge den åtalade goda chanser gentemot åklagaren.

Anlitar du en oerfaren advokat är det större risk att den glömmer ställa viktiga frågor, eller att sakligheten i vissa bevis som läggs fram ifrågasätts. Med andra ord finns en stor risk för felaktiga domar när en oerfaren och oskicklig advokat företräder dig.

Du som är misstänkt för brott har alltid själv rätt att välja försvarsadvokat. I majoriteten av fallen står staten ansvarig för advokatkostnaden. Begär du en advokat från Advokatfirman Guide får du garanterat en brottmålsadvokat med erfarenhet av några av de största rättegångarna som ägt rum.

Din rätt till målsägandebiträde eller brottmålsadvokat

När du utsatts för brott har du rätt till ett målsägandebiträde och är du misstänkt för ett brott har du rätt till en brottmålsadvokat. Det kan handla om situationer då du utsatts för:

  • Rån
  • Människorov
  • Misshandel

Har du inte valt en försvarsadvokat på egen hand har du ofta rätt till en offentlig försvarare som då utses av domstolen. Har du frågor kring hur det går till att anlita våra advokater? Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma fram till den bästa lösningen.

Våra advokater i Malmö och Stockholm erbjuder kostnadsfri inledande rådgivning när du är i behov av hjälp inom brottmål.